Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ник Кириос: Григор печели, а дори не е в топ форма

Григор Димитров
Снимка: БТА

„Григор все още дори не е в топ форма и въпреки това успява да спечели тези мачове, което е доста стряскащо. Като намери ритъма си и добие повече увереност, има реален шанс да спечели турнира“, коментира австралиецът Ник Кириос след загубата от Григор Димитров в Откритото първенство на Австралия по тенис.

С успеха Григор си подсигури оставане пред Александър Зверев (Германия) като номер 3 в световната ранглиста.

Българинът спечели срещу Кириос със 7:6, 7:6, 4:6, 7:6, а следващият му съперник на четвъртфиналите е британецът Кайл Едмънд. Димитров и Едмънд са играли два пъти досега, като Григор спечели и двете срещи. Последната бе преди около 2 седмици на турнира в Бризбейн - 6:3, 6:7, 6:4 за 2 часа и 28 минути.

Точно този мач може да ми вдъхне увереност, защото се игра в подобни на тукашните условия. А и не беше толкова отдавна – заяви в Мелбърн Едмънд. - Очевидно е, че беше много добър мач, аз играх много добре, а и той също. Така че мога да почерпя увереност от него, защото направих много хубави отигравания. Може би сега просто трябва да подобря някои неща, за да го победя. Но онзи мач е добра отправна точка.

Коментар за представянето на Григор направи и Пол Макнами, директор на предстоящия турнир в София от 4 февруари с участието на Димитров: Григор се вложи максимално и правеше това, което е необходимо, срещу Ник. Това беше най-впечатляващият мач на Григор в турнира досега. Мач, който вече го постави в позиция да „тръгне на лов за титлата“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна