Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Равенство между "Интер" и "Рома" в дербито на Серия "А"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на "Интер" и "Рома" завършиха наравно 1:1 в най-интересния мач от 21-вия кръг на италианската Серия "А".

По този начин "нерадзурите" останаха на четвърто място в класирането с 43 точки, докато "Рома" е на пета позиция с три пункта по-малко, но и среща пасив. Лидер е "Наполи" с 54 точки.

Срещата на "Джузепе Меаца" не бе от най-вълнуващите, като и двата отбора могат да съжаляват, че не стигнаха до победата, тъй като равенство облагодетелства единствено конкурентите им за челните места в класирането.

"Рома" поведе в резултата в 31-вата минута, когато Давиде Сантон направи много груба грешка при една изритана напред топка от вратаря на гостите Алисон. Сантон опита да върне към вратаря на "Интер" Ханданович, но подаването му бе пресечено от съобразителния Стефан Ел Шаарауи, който безпроблемно реализира за 1:0 в полза на "Рома".

"Интер" се активизира след попадението, но първата реална голова опасност дойде чак в 74-тата минута, когато Мауро Икарди нацели гредата на гостите.

Все пак домакинският натиск даде резултат и в 86-ата минута Матиас Весино засече с глава центриране на Марсело Брозович, за да оформи крайния резултат.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна