Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК е отпуснала средства за подсилване на стратегическите сили за комуникационна сигурност на Западните Балкани

Екатерина Захариева
Снимка: БГНЕС


Европейската комисия е отпуснала средства за подсилването на стратегическите сили за комуникационна сигурност на Западните Балкани. Това съобщи за „Хоризонт“ министърът на външните работи Екатерина Захариева след изслушването си в комисията по външни работи в Европейския парламент в Брюксел:

За Западни Балкани има назначен само един човек.  Призовахме, и Комисията взе решение, да се отпусне финансиране за създаването и на тези стратегически комуникационни сили за сигурност.

Дадохме и пример, че ако попитате гражданите в балканските държави кои са най-големите инвеститори, тоест кой най-много допринася за инфраструктурата, Европа е едва на трето място. Истината е че се отпускат немалко средства в предприсъединителните фондове и по други програми, както споменах - евролекс в Косово например. Тоест е очевидно, че не се справяме чак толкова добре в комуникационната стратегия 

Цялото интервю с министър Захариева за един от приоритетите по време на българското председателство – Западните Балкани, борбата с фалшивите новини, вероятността за среща ЕС-Турция, очаквайте в предаването „12+3“ в сряда.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени