Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха играчите за Мача на звездите

Леброн Джеймс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Леброн Джеймс и Стеф Къри, които са капитани на двата отбора в "Мача на звездите" в НБА, избраха съотборниците си за срещата. Двамата проведоха драфт в два кръга. В първия, в който се избираха титулярите, първи селектираше Леброн Джеймс, а във втория кръг Къри имаше правото на първи избор.

Джеймс взе в отбора си бившия си съотборник в "Кливланд" Кайри Ървинг, звездите на "Ню Орлиънс" Де Маркъс Казънс и Антъни Дейвис, както и Кевин Дюрант от "Голдън Стейт Уориърс", които ще допълнят стартовата петица. Срещу тях на терена ще излязат Къри, Джеймс Хардън от "Хюстън", Янис Антетокунбо от "Милуоки", Джоел Ембийд от "Филаделфия" и ДеМар ДеРоузън от "Торонто".

В състава на Къри от втория кръг на драфта попаднаха още съотборниците му от "Голдън Стейт" Клей Томпсън и Дреймонд Грийн, Джими Бътлър и Карл-Антъни Таунс от "Минесота", Ал Хорфорд от "Бостън", Деймиън Лилард от "Портланд" и Кайл Лаури от "Торонто".

Отборът на Джеймс пък бе допълнен от Ръсел Уестбрук от "Оклахома", Джон Уол и Брадли Бийл от "Вашингтон", Кристапс Порзингис от "Ню Йорк", Кевин Лав от "Кливланд", Виктор Оладипо от "Индиана" и Ла Маркъс Олдридж от "Сан Антонио". 67-ото издание на "Мача на звездите" ще се проведе на 18 февруари в Лос Анджелис.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна