Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премахват 25 незаконни търговски обекта в пловдивския квартал "Столипиново"

кв. "Столипиново"
Снимка: БГНЕС

В пловдивския квартал "Столипиново" започна събарянето на 25 незаконни търговски обекта. Някои от собствениците реагираха срещу действията на районната администрация и акцията се охранява от пет полицейски екипа. Тя ще продължи  3 дни.

Незаконните постройки са на ул. „Възход“, като повечето от тях са магазини . Преди да предприемем ефективни действия сме спазили всички законови процедури,  каза кметът на Район "Източен" Николай Чунчуков.  

До събарянето на един от обектите се стига след сигнал на EVN, тъй като сградата пречи на достъпа до трафопост при детската градина, обясни инж. Николай Василев - строителен контрол на района:  

В момента, в който тук се появи проблем, целият район остава без ток. Нашата работа е да освободим трафопоста, за да може той да бъде нормално обслужван.                                                                                                                             
Стопанисващият този обект Шенко Паздъров каза от своя страна: Аз съм от 35 години узаконен. Господин Чунчуков обеща, че няма да се събори. 

От администрацията на Район "Източен" подчертаха, че това не са кампанийни акции, а част от дългосрочната стратегия за справяне с незаконното строителство.  Миналата година в "Столипиново" са съборени около 150 незаконни обекта.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна