Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбъл – жени със съчетания върху Джими Съмървил, "Мистерията на българските гласове" и Жана Бергендорф

Снимка: БФХГ

Националният ни ансамбъл по художествена гимнастика – жени представи официално съчетанията си за новия сезон по време на днешното контролно, което се проведе в зала "Раковски".

Съчетанието с пет обръча върху интерпретация на народната песен "Безродна невеста" в ремикс на норвежкия композитор Томас Бергерсен. Композицията с 3 топки и 2 въжета е на инструментал, изпълнен от Джими Съмървил с вокал на Жана Бергендорф.

Момичетата направиха едно много силно представяне. Представиха по възможно най-добрия начин своите композиции, показаха изключително добра форма за периода, в който се намират, коментира президентът на БФХГ Илиана Раева.

Въпреки ранния етап на подготовка Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова изиграха изключително силно новите си композиции. И двете съчетания са изпълнени с много трудни и атрактивни елементи.

В обръчите разказваме история, свързана с душевността на жената, да бъдат по нежни и чувствени. Момичетата са в различен образ в първата и във втората част. Момичетата бяха избрали музиката още преди Световното първенство в Пезаро, уточни наставникът на състава Весела  Димитрова.

Представянето на съчетанията изгледа и бившия старши треньор на ансамбъла, който спечели бронзов медал от Игрите в рио де Жанейро – Ина Ананиева, която в момента е по майчинство.

Женският национален отбор по художествена гимнастика индивидуално в момента е на лагер в Спортпалас във Варна.

Пет състезателки участваха в контролното на националния отбор – девойки (индивидуално). Татяна Воложанина спечели проверката. Втора и трета завършиха Ана Келман и Вероника Любчова.

Следващото контролно на националния тим ще се проведе на 14 февруари в тренировъчната зала на "Арена Армеец", а първото състезание за сезона е в средата на февруари – Гран При в Москва.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна