Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселина Кацарова и оркестър "София Симфоникс" на Любка Биаджони с концерт в зала "Херкулес"

Веселина Кацарова

Тази вечер в Мюнхен публиката ще присъства на българско музикално събитие. В престижната зала "Херкулес" в Двореца на германските крале в 20 часа ще започне концертът на именитата певица Веселина Кацарова заедно с оркестъра "София Симфоникс" под диригентството на Любка Биаджони.

Веселина Кацарова е високо ценена от мюнхенската публика. През своята кариера, започнала преди повече от две десетилетия, тя е пяла в най-реномираните зали на града, а Баварската държавна опера я награждава с титлата камерзенгерин (най-високата титла, присъждана на оперни певци) още през 2005 година. За първата си съвместна изява музикантите са избрали част от най-красивите мецосопранови арии от руския, италианския и френския репертоар. Оркестърът "София Симфоникс“ и Любка Биаджони ще излязат в зала "Херкулес“ за четвърти път от 2016 година насам.

Диригентката Любка Биаджони:
Ще бъде нещо по-различно – един галаконцерт с един известен и знаменит солист като Веселина Кацарова е нещо изключително. Радвам се, че госпожа Кацарова избра толкова красиви пиеси и със сигурност този прекрасен глас в една такава зала наистина ще придаде един специален цвят.

Веселина Кацарова е пяла в зала "Херкулес" с български състав през 2008 година, когато ѝ партнира Симфоничният оркестър на Българското национално радио под диригентството на Росен Миланов:
Винаги в Мюнхен пея с голямо желание, защото аз там имам публика, имам много фенове. Освен това съм изключително щастлива, че ще бъда заедно с такъв оркестър на сцената.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна