Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дора Рангелова: Искаме да подмладим отбора

Снимка: БФТЕНИС

Женският ни национален отбор по тенис замина за участие в тенис турнира "Фед къп". Надпреварата ще се проведе от 7 до 10 февруари в естонската столица Талин.  България е група I на зона Европа/Африка. Националките попаднаха в първа група заедно с отборите на Сърбия и Грузия. Само победителят ще продължи към полуфиналната фаза в състезанието и ще играе срещу победителя от четвърта група, където са съставите на Полша, Турция, Австрия и Латвия. Победителите от полуфиналите ще играят за класиране в по-горната група на "Фед къп", а последните два отбора изпадат от група I на зона Европа/Африка.

България ще бъде представена от Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Джулия Терзийска и Петя Аршинкова.

Капитан на отбора е Дора Рангелова.

Имаме идея да подмладим отбора и дадем шанс на по-младите тенисистки. Мисля, че е крайно време те да покажат какво могат и да натрупат нужния опит. Тръгваме с цел да спечелим първо място в групата. Дано успеем и в събота да играем за промоция. Сръбкините са много сериозен отбор, но смятам, че са преодолими и се надявам да ги победим, заяви Дора Рангелова

В тренировките в София се включи и Магдалена Малеева с идеята да помогне на по-младите със съвети на базата на големия опит, който има.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна