Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставка на правителството поиска участник в националния маратон в защита на НП "Пирин“

| обновено на 07.02.18 в 20:38
Снимка: Кети Тренчева

Оставка на цялото правителство поиска един от участниците в националния маратон по бягане в защита на Национален парк "Пирин", който днес премина по трасето Разлог-Дупница. В Благоевград щафетата беше предадена заедно с посланията, събрани от градовете, през които преминава протестната инициатива. 

Стоян Мавродиев, който доскоро беше областен директор на  Българската агенция по безопасност на храните е  изминал  разстоянието от Разлог до Благоевград сам. И предаде своето лично послание на Деси и Андрей, които поемат щафетата до Дупница:

Правя го, заради всички българи, които ни подкрепят. Моето послание е "Не се страхувайте, няма от какво да се плашим, държавата е наша". Трябва да знаете, че институциите не са ни виновни, ние сме виновни, защото не искаме да упражняваме контрол върху тях.

Националният пробег е в защита на Пирин и срещу  приетата от правителството промяна в плана за управлние на националния парк. Оставката само на министър Нено Димов не е достатъчна, категоричен беше Стоян Мавродиев:

Това решение не е взето само от Нено Димов, взето е от цялото правителство. Така, че искаме оставка на правителството. 

Владимир Милушев от фондация „Биоразнообразие“, клон Беласица, връчи посланието от Благоевград:

Пирин на народа, не на олигарсите. Силна държава се прави от силни хора. Всеки град предава послания така, от Бургас през Свиленград, Пловдив, Пазарджик и всички други градове дотук ще бъдат прочетени утре на националния протест в София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна