Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Канада временно начело в отборното състезание от олимпийския турнир по фигурно пързаляне

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съставът на Канада поведе във временното класиране след първия състезателен ден на олимпийския турнир по фигурно пързаляне в Пьончан. „Кленовите листа“ събраха 17 точки и излязоха начело в подреждането след второто и третото място на Мегън Дюамел/Ерик Радфорд при спортните двойки и на Патрик Чан при мъжете. Втори за сега с актив от 14 точки са фигуристите на САЩ, а трети с точка по-малко са тези на Япония.

Победител в състезанието при мъжете е японецът Шома Уно. Втори се нареди  Алексей Биченко (Израел), а трети Чан, който не успя да изпълни чисто програмата си – падна на два от скоковете - четровен тулуп и троен аксел. Грешка – падна на троен аксел допусна и американецът Нейтън Чен . Пети и шести са Матео Рицо (Италия) и Джунхван Ча (Южна Корея). Надеждата на Русия Михаил Коляда се нареди 8-и, което направи защитата на титлата от страна на „Сборная“ трудна задача.

При спортните двойки първото място окупираха именно руснаците Евгения Тарасова и Владимир Морозов, които изпревариха Дюамел и Радфорд, както и Альона Савченко/Бруно Масо (Германия). В класирането следват Алекса Шимека Ниерим/Крис Ниерим (САЩ), Ксиаою Ю/Хао Джан (Китай) и Ванеса Джеймс/Морган Сипре (Франция).

Тази нощ отборното състезание в олимпийския турнир по фигурно пързаляне продължава.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени