Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерер ще играе този сезон и на червени кортове

Роджър Федерер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Швейцарецът Роджър Федерер потвърди, че обмисля да играе през сезона на червени кортове, но само в някои турнири по тенис. Той обяви това в интервю преди началото на надпреварата в Ротердам, в която ще вземе участие и Григор Димитров. Двамата са поставени под номер 1 и номер 2 в схемата на турнира.

Федерер каза: Все още обмислям дали да играя на клей. Ако играя много по време на настоящия сезон, то тогава ще ми бъде трудно да бъда успешен и на клей. Ако реша все пак да играя, то календарът ми ще бъде сравнително разреден и по-лек. Ще видим какво точно да се случи.

През 2017 г. Федерер спечели откритото първенство на Австралия на твърди кортове, след което пропусна целия сезон на клей, включително и „Ролан Гарос“. След това той се завърна в „Уимбълдън“ на трева. Ако 36-годишният Федерер, който получи уайлдкард в Ротердам, достигне до полуфиналите, той ще измести Рафаел Надал от върха на световната ранглиста. Той ще бъде и най-възрастният тенисист с такова постижение, като рекордът се държи от Андре Агаси, който бе на върха и на 33 години. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени