Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цинзов, Чучуганов и Григорова не стигнаха до финала в спринта на класическото ски бягане в Пьончан

Снимка: БОК - Костадин Андонов

Веселин Цинзов, Йордан Чучуганов и Антония Григорова не успяха да преодолеят квалификациите в спринтовата дисциплина в ски бягането – класически стил на олимпийските игри в Пьончан (Корея).

Българите не успяха да намерят място сред първите 30, които продължават на четвъртфиналите в дисциплината. При мъжете Цинзов финишира 59-и, а Чучуганов остана 68-и. При жените Григорова завърши на 66-о място.

Направихме една добра тренировка за старта на 15 километра. Чувствам се добре и смятам, че нивото ни е все по-добро. Пистата е добра, запознахме се с условията. Положително беше днешното ни участие, заяви след състезанието Веселин Цинзов.

Преди началото имаше известно напрежение, но сега след като финиширах, се чувствам доста по-добре. По правило повечето спринтове ги ползваме като тренировки за други дисциплини и така е и сега- преди 15-те километра. Мисля, че спринтът като цяло мина добре за нас и това е хубав момент да се адаптираме, добави Чучуганов.

Златото при мъжете спечели Йоханес Клаебо (Норвегия). Втори остана Федерико Пелегрино (Италия), а трети е руснакът Александър Болшунов.

При жените олимпийска шампионка стана 24-годишната Стина Нилсон (Швеция). Среброто заслужи норвежката Майкен Касперсен Фала, а бронзът остана за Юлия Белорукова от Олимпийски спортисти от Русия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна