Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

„Труд“ информира: "Летим директно от София до Пекин".

„24 часа“ е с водещозаглавие: "Интернет в самолета над Европа от юни". Новата мрежа ще е подходяща и за нискобюджетни превозвачи.

За „Стандарт“ водещата новина е свързана с гимназистите, които според европейските стандарти ще завършват с 2 западни езика. Промяната трябва да влезе в сила от 2025 година в страните от ЕС.

Централната тема на вестника е за карта на 100-те чудеса на Европа, с която ще се привличат туристи от САЩ и Китай. А проектите с Турция ще бъдат за храна и фолклор, коментира още изданието.

ГЕРБ увеличава вноса на чужди работници, пише на първа страница „Дума“. Квотата на служителите от трети страни се увеличава до 20 процента от общия персонал, а за малки предприятия - до 35 на сто, уточнява изданието. Това е записано в промени, подготвени от депутати от ГЕРБ и НФСБ.

„СЕГА“ обобщава: Държавната администрация хем расте, хем богатее. В Ай Ти сектора средното възнаграждение надхвърли 2500 лв през декември, а при хотелиерите няма и 700. Централната статия съдържа данните от националната статистика, които показват, че не се стига до съкращения на чиновници.

„ЗЕМЯ“ извежда: Вдигат депутатските заплати с 300 лева, така народните представители ще се разписват срещу 3540 лева, показват данни от националната статистика.

На всеки 8 часа пада незаконен строеж, изчислява в заглавие „Монитор“. Според строителния надзор най-много сгради са премахнати в София и Пловдив.

Харчим 6 милиона и 800 хиляди лева за свети Валентин, акцентира „Телеграф“. По-голямата част от парите е отделена за пътувания, а по-малката за романтични подаръци.

Повечето издания поместват снимки на Светеца от Байлово - дядо Добри. Той почина вчера на 103 години. Цяла нощ остана отворен храмът в родното му село Байлово, където хората отдаваха почит  на най-скромния  благодетел на църквата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна