Кварто квартет свири в зала "България" за Свети Валентин

| обновено на 14.02.18 в 11:08
Кварто квартет в Швейцария

Любимците на публиката от Кварто квартет пожънаха успех в прочутата зала „Гьотенаум“ край град Базел.

Вече познат на швейцарската публика, Кварто не само бе очакван с интерес да изнесе трите организирани концерта, за които билетите бяха предварително продадени още в първия ден, но и се наложи организирането на още два концерта за техни фенове и приятели, които са ги спирали по улиците на града да питат за допълнителни билети. Публиката бе изключително емоционална при изпълненията на музика от австрийския композитор Густав Малер, който все още не е представян от квартета в България. Бяха изсвирени също произведения на Бетовен, Шуман и на българския композитор Любомир Пипков. Залата с повече от 1000 места на три пъти бе препълнена от почитатели на класическата музика, които възторжено аплодираха нашите сънародници.

На 14 февруари виртуозните Кварто ще изнесат своя магнетичен танго-спектакъл „Ангели и демони“ на сцената на зала „България“, по повод деня на любовта и виното, в компанията на известния бандонеонист Матиас Гонзалес от Аржентина и пианистката Мария Мартинова, която има дългогодишна кариера в Белгия и цяла Европа. Прекрасните музиканти ще се съберат от различни посоки на стара Европа на една сцена в София. Гости на спектакъла ще бъдат също танцова двойка от LAOKOONTANGO – студио по аржентинско танго, в светлината на ефекти и прожектори, които ще допринесат за емоционалното преживяване на публиката. Зрителите ще преживеят незабравим празник на Свети Валентин, ще си направят един наистина по-различен подарък за влюбени и почитатели на тангото и красотата на сцената.


Още от категорията

Честит юбилей на виолончелиста Венцеслав Николов

Ансамбъл „Силуети“ и Венцеслав Николов представят своята песенна програма на 26 май. Какво е юбилеят за един музикант? – „Един обикновен концертен сезон от многото сезони. Както за всеки концерт, така и за тези свързани с някаква годишнина се готвя по същия начин“. Защо е посветен на песента този концерт? –  „Много обичам вокалната..

публикувано на 25.05.18 в 17:45

Силвия Томова – 40 години на сцената

На 26 май в София и на 11 юни в Стара Загора ще бъде отбелязан юбилея на примабалерината Силвия Томова. В момента тя е директор на балета на държавна опера Стара Загора, но преди това е ръководила балетните трупи в Софийската, Пловдивската и Русенската опери. Започва да учи в Софийското хореографско училище, след това в академия „Ваганова“ в Ленинград...

публикувано на 25.05.18 в 14:46

„Аларма пънк джаз“ представя авангардни композиции хърди-гърди и акордеон довечера

Посолството на кралство Швеция, заедно с триото за средновековна музика Ambient Folklore и „Аларма Пънк Джаз“ , ще представи тази вечер на сцената на Първо студио на Българското национално радио един необичаен дует за необичайни инструменти, роден в Стокхолм. Силното сценично присъствие на двамата музиканти от дуото Symbio – Йоханес Геворкян..

публикувано на 25.05.18 в 13:27
Мистерията на българските гласове

Световна премиера на новия албум на "Мистерията на българските гласове"

Новият албум на "Мистерията на българските гласове" носи звучното заглавие "BooCheeMish" и съдържа 12 нови произведения, специално написани за световноизвестния български състав. Това е и първият студиен запис на хора от почти 20 години насам. Раждането на "BooCheeMish" е плод на над двегодишна работа на хора, продуцентския екип и всички..

публикувано на 25.05.18 в 11:54

В очакване на "Гогол Бордело"

На 30 май в България пристигат за Концерт американските джипси-пънк легенди "Гогол Бордело". Ще ги подгрява сръбско-хърватско-черногорската група MAiKA. От края на 90-те "Гогол Бордело" печелят известност с енергичната си смес от пънк, балкански ритми и импровизация. Основното действащо лице в групата e украинецът Юджийн Хуц. По ирония на съдбата..

публикувано на 25.05.18 в 11:40

Програмата на Еврокласик ноктюрно от 23 до 31 май 2018 година

23 май 3.00 часа – Анджело Рагаци (1680-1750), Соната в сол минор, оп. 1 № 8. 3.08 часа – Никола Порпора (1686-1768), текст: Пиетро Метастазио, Passaggier che sulla sponda из операта „Признатата Семирамида“. Соло контратенор – Франко Фаджоли (Скиталк). 3.15 часа – Йохан Адолф Хасе (1699-1783), текст: Пиетро Метастазио, Ebbi de te la vita из операта..

публикувано на 25.05.18 в 10:05

„Сомнамбула” от Винченцо Белини, опера в две действия (съдържание)

Музика: Винченцо Белини Либрето: Феличе Романи по „Сомнамбула” - водевил от Йожен Скриб и Жермен Делавинь от 1819 г., и балета „Сомнамбула или Пристигането на новия господар” на Йожен Скриб и Пиер Омер от 1827 г. Романи променя много от историята и дори премахва признанието на граф Родолфо, че той е истинският баща на Амина. Първо представление:..

публикувано на 25.05.18 в 09:30