Кварто квартет свири в зала "България" за Свети Валентин

| обновено на 14.02.18 в 11:08
Кварто квартет в Швейцария

Любимците на публиката от Кварто квартет пожънаха успех в прочутата зала „Гьотенаум“ край град Базел.

Вече познат на швейцарската публика, Кварто не само бе очакван с интерес да изнесе трите организирани концерта, за които билетите бяха предварително продадени още в първия ден, но и се наложи организирането на още два концерта за техни фенове и приятели, които са ги спирали по улиците на града да питат за допълнителни билети. Публиката бе изключително емоционална при изпълненията на музика от австрийския композитор Густав Малер, който все още не е представян от квартета в България. Бяха изсвирени също произведения на Бетовен, Шуман и на българския композитор Любомир Пипков. Залата с повече от 1000 места на три пъти бе препълнена от почитатели на класическата музика, които възторжено аплодираха нашите сънародници.

На 14 февруари виртуозните Кварто ще изнесат своя магнетичен танго-спектакъл „Ангели и демони“ на сцената на зала „България“, по повод деня на любовта и виното, в компанията на известния бандонеонист Матиас Гонзалес от Аржентина и пианистката Мария Мартинова, която има дългогодишна кариера в Белгия и цяла Европа. Прекрасните музиканти ще се съберат от различни посоки на стара Европа на една сцена в София. Гости на спектакъла ще бъдат също танцова двойка от LAOKOONTANGO – студио по аржентинско танго, в светлината на ефекти и прожектори, които ще допринесат за емоционалното преживяване на публиката. Зрителите ще преживеят незабравим празник на Свети Валентин, ще си направят един наистина по-различен подарък за влюбени и почитатели на тангото и красотата на сцената.


Още от категорията
Пианистката Надежда Цанова

Пианистката Надежда Цанова - солистка на Радиооркестъра

Надежда Цанова гради международна кариера, започнала от родния ѝ Казанлък, където 5-годишна я слагат пред пианото, защото само така родителите ѝ успяват да укротят буйния ѝ нрав; после преминава през обучение в софийската Музикална академия при професорите Стела Димитрова-Майсторова и Илия Чернаев, а по-късно специализира в Брюксел и Париж. Сега е канена..

публикувано на 21.02.18 в 20:13
Том Уудс

Австралийският диригент Том Уудс е в София за първия си концерт с Радиооркестъра

Маестро Том Уудс гостува за първи път в София по покана на главния диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио   Марк Кадин. В петък, 23 февруари, в зала "България" от 19.30 часа ще звучи френска музика – авторите са Камий Сен-Санс, Клод Дебюси и Морис Равел. Веднага след първата си репетиция в Първо студио на БНР диригентът..

публикувано на 21.02.18 в 19:09

Оперната дива Соня Йончева с нов албум

На 2-и февруари на световния музикален пазар излезе новия диск на Соня Йончева.  Третият солов албум на българската оперна дива е с арии из опери на Джузепе Верди. Селекцията във вердиевия албум е направена лично от певицата, която отбелязва, че най-любимата й ария е тази от операта "Атила". В бележките към книжката на албума Соня Йончева..

обновено на 21.02.18 в 17:52

Детската образователна програма на Виенската Щатсопер

Виенската  Щатсопер е театър, койтo определя като приоритетна политика музикалното възпитание на детска оперна публика. През 1999 г. тогавашният директор Йоан Холендер осъществява своя дългогодишна мечта и създава детски оперен театър към Щатсопер. Построената за тази цел миниатюрна сграда е на последната тераса на театъра, има капацитет от 150..

обновено на 21.02.18 в 17:07
Диригентът Том Уудс

Концерт на Симфоничния оркестър на БНР под палката на Том Уудс – директно предаване от зала „България“ на 23 февруари от 19.30 часа

С концерта си на 23 февруари Симфоничният оркестър на БНР ще отбележи 100-годишнината от смъртта на Клод Дебюси. Гост-диригент Том Уудс , солистка: Надежда Цанова , пиано. В програмата: • Клод Дебюси – Прелюд „Следобедът на един фавн“; • Камий Сен-Санс – Концерт за пиано и оркестър № 2 в сол минор, опус 22; • Морис Равел – „Павана за една..

публикувано на 21.02.18 в 15:30
Лукас Маскиано, Боряна Петрова и водещата Валерия Николова

Утре е концертът на Лукас Маскиано в клуб City stage в София

Утре е концертът на Лукас Маскиано в клуб Citystage в София. На 24 февруари почитателите на Маскиано ще могат да го видят и слушат в Държавния куклен театър в Бургас. В интервю за предаването „Хоризонт до обед“ аржентинският музикант и пътешественик Лукас Маскиано сподели: Утре предстои един голям концерт, където заедно с Денис Гоев,..

публикувано на 21.02.18 в 12:28

Подготвили сме стилна програма, очакваме силни емоции

През този концертен сезон любителите на народната музика отново ще имат възможност да чуят изпълнения на прочути солисти, познати от така популярните у нас сватбарски оркестри. Представя ги О ркестърът за народна музика на БНР или както още го наричат „оркестърът, съставен от виртуози“. Цикълът се нарича „Класиците на българската сватбарска..

публикувано на 21.02.18 в 11:59