Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невяна Владинова с разкъсани връзки и ставна капсула на глезена

4
Снимка: БФХГ

Невяна Владинова е с раксъсани връзки и разкъсана ставна капсула на глезена, това съобщи президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Бронзовата ни медалистка от финала с топка на световното първенство в Пезаро (Италия) пропусна второто контролно състезание на националния отбор, което се проведе в тренировъчната зала на „Арена Армеец“.

Невяна Владинова имаше контузия на коляното, която бе отшумяла, но още на втория ден от лагера в Спортпалас е стъпила накриво. Глезенът на десния крак е с разкъсани връзки и разкъсана капсула. Кракът беше обездвижен известно време, вече е по-добре. Неви още не провежда нормални тренировки, но е всеки ден в залата. Тренира специфични упражнения, които да поддържат мускулатурата в добро състояние. А също и работата с уреда, да не губи усета към него. Съвсем скоро предполагам, че ще започне да тренира нормално. Няма да я пуснем на състезания, докато не е напълно възстановена и готова.Надявам се, че за Световната купа в София ще бъде готова, ако не – ще я готвим за следващите купи и Европейското първенство, уточни Раева.

Боряна Калейн спечели проверката, следвана от Катрин Тасева и Ерика Зафирова. Калейн ще участва в Гран при на Москва тази събота и неделя, а Зафирова ще стартира в международния турнир. Анна Келман и Татяна Воложанина пък ще се борят за квота в олимпийската квалификация за младежките игри, която е на 15 февруари.

В контролното участие взе и ансамбъл-жени. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Лаура Траатс и Теодора Александрова представиха композициите за новия сезон, както и новите трика. Тези за съчетанието с пет обръча са решени в червено, а за тази с две въжета и три топки в лилаво.

Момичетата са играли са и по-добре. Допуснаха се някои грешки. Мисля, че не е фатално, няма нищо страшно. Залата беше препълнена и треньорите казаха, че усещат сериозно вълнение у момичетата. Това представяне тук пред толкова много публика се надявам да е било пикът на техния адреналин. Тези композиции са по-силни, по-атрактивни, по стойностни и завишени според новия правилник. Много са трудни,  като техническа трудност и издържане. Трябва да гоним върхова форма през март на нашата Световна купа и през юни за европейското първенство. Боряна Калейн направи доста силна игра. Допусна грешка при последния си уред - лента. Всички имаха грешки с лентата, но трябва да бъдат максимално концентрирани и мобилизирани, защото лентата е коварен уред. Ерика Зафирова също е в добра форма, както и ансамбълът. Вярвам, че ще направят силни състезания. Ансамбълът е в доста добра форма. Катрин Тасева е изключително дисциплинирана. Доволна съм от това как тренира. Осъзнала е, че талантът се развива с много труд. Невяна Владинова е стъпила накриво. Контузията ѝ в коляното вече беше отшумяла, но сега има разкъсване на влакна в глезена на десния си крак. Очаквам силна конкуренция между България и Русия при ансамблите на турнира Гран При в Москва през февруари, допълни Илиана Раева.

На контролното състезание присъства и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна