Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров пред БНР: Искам да си върна четвъртото място

Снимка: БГНЕС

Григор Димитров заяви, че се надява да си върне 4-тото място в световната ранглиста, което ще стане при успех над Андрей Рубльов в утрешния четвъртфинал от тенис турнира в Ротердам. Днес българинът победи трудно Филип Краинович от Сърбия със 7:6 и 7:5.

Това беше най-важното – да спечеля всички важни точки в мача, особено в самото начало. Тогава имах възможности, но на някои от разиграванията пресилих топката. Исках да навляза още малко в корта, да отнема от неговото време, да наложа моята игра. Опитах се да бъда фокусиран през двата сета. Той има висок процент първи сервис, затова се концентрирах върху това да влизам в разигравания. Като цяло днес беше с една идея по-добре, заяви Димитров след мача.

Утре българинът ще се изправи срещу руснака Андрей Рубльов, когото победи по-рано през годината в Австралия.

До известна степен това е предимство, но той обича много да играе на закрито. Настилката му пасва, наистина играе добре тук, атакуващо. Съсредоточен съм върху това какво аз мога да направя повече, за да се противопоставя на играта му. Мисля, че в момента намирам правилната форма. Надявам се утре да играя още по-добре.

Да си призная честно, не мисля за 4-тото място. Просто знам, че когато побеждаваш, всичко се получава. Затова целите ми са малко по-различни. Разбира се, би било чудесно да се върна на четвъртото място, но играта ми е приоритет.

Виждам български знамена където и да играя и това ме мотивира много. Дори когато играя в САЩ, Канада или Австралия се чувствам като у дома заради тази подкрепа. Благодаря на всички тези хора, каза още Димитров.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна