Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов и Орбан ще обсъдят развитието на двустранните отношения

Снимка: БГНЕС

Унгарският министър-председател ще бъде на работно посещение в България днес. Премиерите Бойко Борисов и Виктор Орбан ще обсъдят развитието на двустранните отношения, възможностите за взаимодействие между Българското европредседателство и Унгарското председателство на Вишеградската група, както и актуални европейски теми. 

Миграция, охрана на външните граници и реформа в политиката  за убежището са сред темите, по които Борисов и Орбан ще обменят мнения. 
Външният министър на Унгария Петер Сярто напомни, че настояването на България да получи  допълнително финансиране за охраната на външните граници е справедливо. Посещението на Орбан в София е ден преди това на канцлера на Австрия Себастиан Курц.

Вчера пред свои привърженици Виктор Орбан призова за глобален съюз срещу миграцията в реч, с която започна предизборната кампания на неговата дясна партия "Фидес". Според Орбан, цитиран от Франс прес, християнството е последната надежда на Европа, а политиците в Брюксел, Берлин и Париж, които насърчават миграцията, са отворили пътя към упадъка на християнската култура и настъплението на исляма. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна