Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фермерите имат пет работни дни, за да поправят грешки, допуснати в описа на предадените фактури

Снимка: Ани Петрова

Фермерите, които искат да ползват отстъпки от акциза за гориво, имат пет работни дни, за да поправят грешки, допуснати в описа на предадените фактури. Това съобщиха от Министерството на земеделието.

В периода от 19-и до 23-ти февруари земеделските стопани имат възможност да поправят технически грешки в описите на фактурите, подадените от тях заявления за държавно подпомагане по схемата "Помощ" под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в селското стопанство за кампания 2017. 

На поправка подлежат данните от фактурите, изключени от изчисляването на индивидуалните квоти, тъй като проверката на Националната агенция по приходите е констатирала несъответствия и разминавания с подадените към нея данни. Поправките ще се извършват в съответната общинска служба по земеделие, в която земеделските стопани са подали заявленията си за държавна помощ. Описът на направените поправки трябва да бъде подписан от земеделския стопанин и от служителя, извършил корекциите, предупреждават от агроведомството.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени