Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев: Представянето ни досега на Олимпиадата е много добро

Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с българските олимпийци, като ги окуражи и им пожела успех в предстоящите стартове на Игрите в Пьончан:

Представянето досега на Олимпиадата е много добро. Видяхте какво направи Александра Жекова, Владимир Зографски се класира сред най-добрите 15 в световния елит на ски скока, а Алберт Попов влезе в топ 30 на гигантския слалом, където конкуренцията е огромна. Това са добри новини за българския спорт. Надяваме се Радослав Янков също да ни зарадва и очакваме с нетърпение неговия старт. Разбира се, в биатлона можехме малко повече, но те имат още състезания до края. Искам отново да подчертая, че е нужно да се влагат повече средства в спортната инфраструктура у нас. Без база и нормални условия е много трудно и успехите няма да са устойчиви, заяви министър Кралев пред олимпийците в Пьончан. Той похвали организацията на домакините, които се справят отлично до момента.

Българската делегация разполага с доброволци, които са завършили българска филология и са част програмата за обмен на младежки групи между ММС и корейското министерство на младежта. Това показва на какво ниво се стараят да бъдат домакините на олимпиадата, допълни министър Кралев.

Красен Кралев се запозна с условията, при които живеят спортистите в олимпийското село, и разгледа част от т.нар. Olympic Village Plaza, в която изпробва симулатор, който провокира чувството, че си на ски шанцата, по ледения улей или по стръмните олимпийски писти за спускане на Пьончан.

В олимпийското село министърът се срещна с принцеса Нора от Лихтенщайн, член на МОК, както и с вицеканцлера на Австрия Хайнц-Кристиян Щрахе, който отговаря за спорта.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна