Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Белият дом обяви, че Доналд Тръмп работи по закон, който може да подобри проверките на купувачите на оръжие, пише  „Гардиън“. Вестникът цитира представител на лобистка група за оръжията, според когото обаче не е сигурно дали Тръмп наистина е решил да подкрепи закона. Президентът и преди е променял позициите си в резултат на текущи събития или дадени му съвети, отбелязва британското издание.

Огнестрелните оръжия пораждат културен конфликт в нация, която е разделена и се сблъсква със силно неравенство. Хората, защитаващи правото на притежание на оръжие вярват, че снобски настроеният елит гледа отвисоко на техния морал и иска да унищожи културата им, пише „Ню Йорк Таймс“.

Турските вестници коментират изявленията в Анкара в отговор на твърдения, че сирийски правителствени сили може да се присъединят към съпротивата на кюрдите срещу турската армия в района на Африн.

„Хюриет“ пише, че турският президент Реджеп Ердоган е предупредил руския си колега Владимир Путин, че ако свързани със сирийския режим сили влязат в Африн, това ще доведе до тежки последствия. От своя страна Ердоган е заявил пред Путин, че турската операция с кодово име "Маслинова клонка" ще продължи. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна