Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Севиля" и "Манчестър Юнайтед" не се победиха, "Шахтьор" с обрат срещу "Рома"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Севиля" и "Манчестър Юнайтед" завършиха 0:0 в първия 1/8-финал по между им в Шампионската лига. На "Рамон Санчес Писхуан" над всички бе Давид Де Хеа, който направи няколко впечатляващи спасявания. Домакините доминираха през по-голямата част от мача, но ги пропиляха. Голямата изненада стартовия в състав на "Юнайтед" беше отсъствието на Пол Погба сред титулярите. Все пак французинът влезе в игра още в началото на срещата, след като Андер Ерера получи контузия.

"Севиля" можеше да получи ранен аванс, но ударът на Муриел бе спасен от Де Хеа. Последваха нови два опита на домакините, но Евер Банега и Хесус Навас не бяха точни. В 25-ата минута Алексис Санчес намери Ромелу Лукаку непокрит в наказателното поле, но белгиецът стреля от въздуха високо над вратата.

Испанците отговориха веднага с шанс за Хоакин Кореа, който стреля по земя, но Де Хеа отново се справи. В 45-ата минута се стигна до най-чистото положение в мача. Луис Муриел от непосредствена близост отправи удар с глава, но Де Хеа майсторски с една ръка успя да избие в корнер.

През втората част домакините продължиха да бъдат по-активния отбор. Кореа, Банега и Муриел направиха нови пропуски. "Юнайтед" вдигна оборотите в последните 10 минути, когато на терена се появиха Рашфорд и Марсиал. В 82-рата минута гол на Лукаку пък беше отменен заради игра с ръка на белгийския нападател.

Хесус Навас поиска дузпа в заключителните минути, но съдията даде знак играта да продължи.

"Шахтьор" (Донецк) направи пълен обрат срещу "Рома" - 2:1. Гостите поведоха с попадение на Дженгиз Юндер в края на първото полувреме, но след почивката украинците тотално надиграха своя противник. В 52-рата минута Факундо Ферейра изравни, а в 71-вата Фред вкара красиво попадение от фаул за крайното 2:1.

"Шахтьор" вече веднъж отстрани "Рома" на осминафиналите през сезон 2010/11, когато постигнаха две победи и продължиха напред.

Италианците вече имат 1 победа и 4 загуби от досегашните си гостувания в Украйна и не са опазвали вратата си суха при гостуване в евротурнирите в 26 поредни мача.

Домакините от "Шахтьор" започнаха много силно мача и Алисон на няколко пъти спаси вратата си от гол.

В 41-вата минута "Рома" нанесе своя удар. Джеко овладя топката на границата на наказателното поле и пусна извеждащ пас към Юндер, който прати топката в мрежата на Пятов.

След подновяването на играта украинците тръгна масирано в предни позиции. Аржентинският нападател Факундо Ферейра изравни в 52-рата минута с красив гол. Той получи дълъг пас от Ракитский, финтира Манолас и с хубав удар прати топката в далечния ъгъл за 1:1.

В следващите минути пред вратата на "Рома" положенията следваха едно след друго. Алисон отрази по невероятен начин удари на Марлос и Тайсон.

Все пак "Шахтьор" стигна до втори гол в 72-рата минута. Фред изпълни отлично пряк свободен удар, топката срещна напречната греда и спря в мрежата.

В последните секунди домакините направиха нов фрапантен пропуск. Ферейра получи пас от резервата Коваленко на 2-3 метра пред падналия на земята Алисон, но Бруно Перес се хвърли пред топката и с върха на обувката си изби в корнер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна