Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува Европейския съюз заради забавянето в изпълнението на проекти и изплащането на помощи за страните от Западните Балкани, пише скопският вестник "Вечер", като цитира изказване на Меркел по време на срещата с македонския премиер колега Зоран Заев. "Хората не ги интересува третото проучване за осъществимост на проекта, а както и по времето на германското обединение, кога ще бъде изграден първият километър магистрала", заявила Меркел.

Гръцкият "Прото тема" цитира Заев, който е заявил по време на срещата си с Меркел, че изграждането на доверие между Атина и Скопие в спора за името на Македония е най-трудната му фаза, но в преговорите има "положителен импулс".

Британската Национална служба за здравеопазване е допуснала милиони грешки и обърквания, които са довели до смъртта на около 22 хиляди души за една година. Това изтъква "Индипендънт", който цитира доклад, поискан от правителството в Лондон. Сред грешките влизат неуспешното наблюдение на пациенти, ползващи тежки медикаменти, слаба комуникация между личните лекари и болниците и изписване на грешно лечение или хапчета на болните.

Американският Пентагон не вижда заплаха в руски многофункционални изтребители от пето поколение Су-57, които Москва изпрати в Сирия, изтъква руското издание РБК. Москва направи "крайно ефектен жест", но е "изключително рисковано в Сирия да се намира толкова уникална и свръхсекретна машина", коментира от своя страна "Взгляд".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна