Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автономните области

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Испанският премиер Мариано Рахой заяви, че Испания трябва да промени модела за финансиране на автономните области. На форум на управляващата Народна партия в Сарагоса Рахой предупреди и за опасността от нова криза, ако обществото пак повярва на обещанията на социалистите:

Изправени сме, със сила и оптимизъм, пред смъртоносна смес за нашата страна. Към социализма се присъединява популизмът в различни версии с уж нова политика, под която се крие пресметливата безпринципност, която добре познаваме.


В политиката има прекалено много критици и твърде малко управленци, каза още испанският премиер. Той предупреди социалистите да не използват пенсиите като политическо оръжие и да не дават обещания за пари, без да кажат как точно ще ги изпълнят. Призова към отговорно поведение и политиците в Каталуния и подчерта:

Ние защитаваме целостта на Испания. И когато някой извършва посегателство върху единството на Испания, върху нейния суверенитет, ние вземаме решения, които са трудни и които никой преди нас не е вземал.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна