Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Юнайтед" показа характер срещу "Челси"

Манчестър Юнайтед победи Челси с 2:1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Манчестър Юнайтед" направи пълен обрат и победи с 2:1 "Челси" в дербито на 28-мия кръг на Висшата лига на Англия.

В 32-рата минута "Челси" поведе след отлична контраатака. Вилиан пое топката пред собственото си наказателно поле, комбинира с Еден Азар, който върна към непокрития бразилец и за Вилиан не бе никакъв проблем да открие резултата.

Радостта на "Челси" обаче се запази сравнително кратко, след като в 39-ата минута "Манчестър Юнайтед" изравни. Ромелу Лукаку се пребори за топката около дъгата на наказателното поле на "Челси", тя достигна Алексис Санчес, който я подаде на Антони Марсиал, който пък от своя страна я върна с едно докосване към Лукаку и за белгиеца не бе проблем с техничен удар с левия крак да изравни за 1:1.

Натискът на "Юнайтед" се увенча с успех в 75-ата минута, когато Лукаку центрира с левия крак от ъгъла на наказателното поле към непокрития Джеси Лингард и за влезлия като смяна полузащитник остана само да насочи с глава топката във вратата на "Челси" за 2:1.

С победата "Манчестър Юнайтед" събра 59 точки и излезе на второ място в класирането с две точки повече от третия "Ливърпул" и на 13 зад лидера "Манчестър Сити", който е и с мач по-малко.

Челси пък излезе от топ 4, като играчите на Антонио Конте вече са пети в подреждането с 53 точки, две по-малко от четвъртия "Тотнъм".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна