Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шакира платила над 20 млн. евро на данъчните в Испания

Шакира
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Суперзвездата Шакира е изплатила на данъчните власти в Испания над 20 млн. евро, тъй като не е плащала данъци там въпреки пребиваването си в страната между 2011 и 2014 г., предаде БГНЕС.

Каталунският в. „Ел Периодико“ съобщи, че отличаваната с награди колумбийската певица платила парите „за уреждане на част от задълженията, поискани от данъчните власти на Испания“.

Фискалните органи подадоха жалба до прокурорите в Барселона, с която обвиняват певицата, че не плаща данъци, което довело до започване на разследване, каза пред АФП говорителят на прокуратурата Хосе Мигел Компани.

Жалбата касае периода 2012-2014 г., тъй като срокът за преследване на предполагаеми данъчни нарушения през 2011 г. е изтекъл.

Във връзка с отношенията си от 2011 г. насам с Жерар Пике от „Барселона“, с когото имат две синове, 41-годишната звезда се преместен официално в каталунския град през 2015 г. Дотогава беше на Бахамите.

Но „това не съответства на реалността, след като децата учат в Барселона и партньорът й е тук“, казал Компани, добавяйки, че прокурорите ще решат през юни дали да продължат делото.

Представителите на Шакира заявиха от своя страна, че до 2014 г. тя основно е печелела парите си от международни турнета и не е живяла повече от шест месеца в Испания, което било предпоставка да не плаща данъци в страната като официално пребиваващ.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна