Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жената, постъпила в болницата с бившия руски шпионин след отравяне с непознато вещество, е дъщеря му

Снимка: ЕПА/БГНЕС

33-годишната жена, постъпила в болницата заедно с бившия руски шпионин Сергей Скрипал след отравяне с непознато вещество, е неговата дъщеря Юлия, пристигнала на посещение от Москва, съобщи Би Би Си. 

Кореспондент на Би Би Си съобщи, че жената в болницата в град Солзбъри е Юлия Скрипал. Тя живее в Русия, но е пристигнала във Великобритания, за да види баща си. Това не е първото ѝ посещение във Великобритания. Когато през 2012 година майка ѝ Людмила, съпруга на Сергей Скрипал, умира от рак в дома им в Солзбъри, Юлия пак е била в страната. Миналата година в Санкт Петербург е починал синът на Скрипал на 43 години. 
Междувременно бе съобщено, че двама от полицаите, които са участвали в оказването на първа помощ на припадналите Сергей и Юлия Скрипал, също са постъпили в болница, но вече са изписани. 
В публичното пространство витаят много конспиративни теории и се правят аналогии с отравянето на Александър Литвиненко с радиоактивен полоний, но властите засега не бързат с изводите. Инцидентът със Сергей Скрипал ще бъде обсъден в британския парламент по-късно днес.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна