Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Убийство и самоубийство са в основата на трагичния инцидент в Пловдив, установи разследването

Мъжът и жената, открити вчера в жилището им в пловдивския жилищен район "Южен", са починали от раните си, сочат данни от продължаващото разследване по случая. Категорично е установено, че 32-годишният мъж е убил с кухненски нож 29-годишната си съпруга, след което се е пробол смъртоносно. По време на инцидента в жилището е била 13-месечната дъщеричка на семейството.

Трагичният инцидент е станал около 8.30 сутринта в четвъртък. Преди това жената е потърсила по телефона брата на съпруга си, но той не успял да отговори на обаждането. По-късно опитвал неколкократно да се свърже със семейството, но, тъй като не отговаряло, отишъл в жилището. Вратата била заключена и се чувал детски плач. 
Вратата е отворил ключар, каза директорът на областната дирекция на МВР Атанас Илков. По думите му, тежките рани на мъжа и на жената са в областта на шията, а мъжът е държал ножа:
"Не е имало драми, не е имало проблеми в самото семейство. Поводът все още го изясняваме. На по-късен етап ще знаем, дали той е имал някакви психични проблеми, дали е търсил лечение, лекуван ли е и т .н.".

Не е установено също семейството да е имало кредити. Детето в момента е при брата на мъжа. Разследването продължава.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна