Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милица Стойчева е победителка в 52-ия пореден конкурс за приза мис "Кюстендилска пролет 2018"

Снимка: Кирил Фалин

16-годишна възпитаничка на гимназията по икономика и мениджмънт в Кюстендил - Милица Стойчева е победителка в 52-ия пореден конкурс за приза мис "Кюстендилска пролет 2018". Изборът стана късно вечерта в събота на 4-часово шоу на централния площад "Велбъжд" пред стотици зрители, сред които и гости на града преди стартиралите вече пролетни празници "Кюстендилска пролет".

Победителката в конкуренцията на 14 кандидатки за приза Милица Стойчева получи 1500 лева, каквато е премията от общината според регламента. Подгласничките ѝ получават по 850 лева, както и момичето, избрано от публиката. 28 досегашни носителки на титлата "Мис Кюстендилска пролет" бяха жури, а самият конкурс мина в три тура, в единия от които кандидатките бяха в народни носии.

"За конкурса се записах спонтанно. Занимавала съм се с народни танци и скоро се надявам да се занимавам с актьорско майсторство. Голямата ми мечта е да стана актриса", каза развълнувано след конкурса победителката. Тя е била водеща в телевизионно фолкшоу за деца по Българска национална телевизия - "Надиграй ме".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна