Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София е домакин на среща на работодателите от Европейския икономически и социален комитет

Българското председателство на Съвета на Европейския съюз е домакин на среща на работодателите от Европейския икономически и социален комитет в резиденция "Бояна". Темата на форума е преодоляването на разликата в уменията за растеж, създаване на работни места и бизнес перспектива.

Глобализацията, цифровизацията и демографските промени ще са сред темите, които европейските работодатели ще дискутират в българската столица.

40% от европейския бизнес изпитва трудности при наемането на хора с необходимите умения за растеж и иновации, докато 70 милиона европейци нямат адекватни умения за четене и писане, а още по-малко имат математически и цифрови умения. Как да бъдат преодолени тези разлики и как да бъдат адаптирани образователните системи към предизвикателствата на времето ще обсъждат участниците в срещата.

Очаква се събитието да открият вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът за Европейското председателство Лиляна Павлова и председателят на Комисията по труда и социалната политика в парламента Хасан Адемов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна