Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леброн Джеймс наниза 35 точки срещу „Торонто“

Леброн завърши с 35 точки и 17 асистенции
Снимка: БТА

Отборът на „Кливланд Кавалиърс“ надделя със 132:129 при домакинството си на лидера в Източната конференция „Торонто Раптърс“ в среща от редовния сезон в Националната баскетболна асоциация.

Двата отбора си разменяха на няколко пъти водачеството в резултата, но в крайна сметка домакините ликуваха след финалната сирена. С основен принос за успеха бе лидерът на тима Леброн Джеймс, който приключи с впечатляващ дабъл-дабъл от 35 точки и 17 асистенции, като овладя и 7 борби за третата поредна победа на Кавс.

С дабъл-дабъл завърши и другата звезда на отбора Кевин Лав, който вкара 23 точки и взе 12 борби. За „Торонто“ Кайл Лаури реализира 24 точки, а 21 добави Демар Дероузън.

Въпреки поражението „Раптърс“ остават на върха в класирането на Изток с актив от 53 победи и 19 загуби. „Кливланд“ заема третата позиция с баланс 42-29.

В друг мач от НБА „Сан Антонио Спърс“ постигна пета поредна победа, след като се наложи у дома с 98:90 над „Вашингтон Уизардс“. Най-резултатен за победителите бе Ламаркъс Олдридж, който се отличи с 27 точки, а 16 вкара Кайл Андерсън. За гостите от столицата с по 21 точки завършиха Брадли Бийл и Кели Убре.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени