Eмисия новини
от 02.00 часа

Омбудсманът Мая Манолова призова българите да излязат от мрачното настроение и да направят добро дело за Великден

Първите средства от инициативата "Великден за всеки" се разпределини във ваучери за 13 000 пенсионери

Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Мая Манолова раздаде на социално слаби и възрастни хора 350 пакета с храна, събрани от доброволците на Националната кампания „Великден за всеки - дари празник на баба и дядо“. Кампанията се организира под патронажа на омбудсмана за трета поредна година. 

Хората получиха дарението след празничната литургия в столичния храм „Свети Великомъченик Георги Победоносец“ в кв. „Горубляне“.

„Мисля, че и днешният светъл християнски празник – денят на Възкресението на Лазар, на Възкресението на надеждата и доброто, е повод да подсетим за кампанията „Великден за всеки“. Както е казал Христос на Лазар „стани и излез“, така бих се обърнала към българите да станат и да излязат от мрачното настроение, от липсата на перспектива и да погледнат света и нека всеки да направи едно добро дело, със сигурност ще се почувства по-добре", каза омбудсманът Мая Манолова.

В началото на седмицата са разпределени първите 260 000 лева, постъпили по сметката на инициативата "Великден за всеки", които осигуряват ваучери за 13 000 пенсионери.

Кампанията продължава до Великден. 

Още от