Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Минесота Уайлд“ се класира за плейофите на НХЛ

Зак Паризи бележи първия гол във вратата на "Ойлърс"
Снимка: БТА

Отборът на „Минесота Уайлд“ се класира за плейофите в Националната хокейна лига (НХЛ) за шеста поредна година, след като в мач от поредния кръг надигра с 3:0 като домакин „Едмънтън Ойлърс“.

Головете за успеха реализираха Зак Паризи на два пъти и Джоел Ериксон Ек на празна врата, докато Деван Дубник се отличи с 22 спасявания на вратата на домакините. С победата „Минесота“ събра 98 точки - четвъртото най-добро постижение в цялата история на клуба.

Класирането на „Уайлд“ за фазата на елиминациите стана факт и благодарение на загубата на „Сейнт Луис“ с 2:4 от „Вашингтон“ като домакин.

Други резултати: „Торонто“ – „Бъфало“ 5:2, „Отава“ – „Уинипег“ 5:6, „Флорида“ – „Каролина“ 3:2, „Лос Анджелис“ – „Колорадо“ 3:1.

За плейофите в Западната конференция вече са се класирали: „Нешвил“, „Уинипег“, „Минесота“, „Лас Вегас“, „Сан Хосе“. С „уайлд кард“ са отборите на „Анахайм“ и „Колорадо“. В Източната конференция сигурни за сериите на пряко отстраняване са „Бостън“, „Тампа Бей“, „Торонто“, „Вашингтон“ и шампионът „Питсбърг“. С „уайлд кард“ са „Филаделфия“ и „Ню Джърси“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна