Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юрген Клоп: Не очаквах такъв резултат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп призна, че не е очаквал неговият отбор да спечели с 3:0 срещу „Манчестър Сити“ в първия четвъртфинал в Шампионската лига.

 "Не очаквах такъв резултат. Трябваше да има повече футбол след почивката. Съперникът ни нямаше много положения, но и ние не играхме добре през втората част. Бяхме на ниво само първото полувреме. Първите 45 минути бяха брилятни. Именно по този начин трябва да се играе футбол. Знаем какви качества има „Манчестър Сити“, но ние също притежаваме добри качества. Ако можехме да контролираме мачовете срещу такива съперници като Сити и да не губим топката, то щяхме да бъдем близо до тях в класирането на Висшата лига.  Първото полувреме беше почти идеално, но в реванша трябва да хвърлим още много сили", заяви германският специалист.

„Загубихме Мохамед Салах заради контузия и Джордън Хендерсън заради получен жълт картон, което не е много добре за нас", призна Клоп.

Колегата му Хосеп Гуардиола смята, че „Сити“ е трябвало да отбележи гол през втората част.

"Ние не бяхме в играта за 10-15 минути през първото полувреме, а в този момент те бяха по-добри. В началото всичко беше нормално, но след това домакините направиха две контраатаки и ни вкараха два гола. Първият гол беше вследствие на грешка, но второто попадение беше фантастично. През второто полувреме играхме добре. Трябваше да вкараме един гол, но така и не успяхме. Трябва да приемем това. Сега ни предстои домакинство на „Манчестър Юнайтед“ от Висшата лига и след това домакинство на „Ливърпул“. Ще видим какво ще се случи. Разбира се, че ще бъде трудно да преодолеем този пасив, но имаме още 90 минути", закани се испанецът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна