Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Великден с младежите на Видин" се провежда на централния площад в града

Снимка: Радио Видин

На Велики четвъртък видинският площад "Бдинци" събра млади хора от крайдунавския град на празника "Великден с младежите на Видин". Инициативата е на Младежка банка - Видин и сдружение "Активно общество", каза главният секретар на сдружението Емил Иванов:

"Младежка Банка към "Активно общество" е за трета поредна година, но сегашният екип е почти изцяло нов. Изключително амбициозни младежи. Има изготвени яйца в човешки ръст, в които всеки може да се снима, през специално изрязан отвор на тях".

"Оставили сме стари книги, а всеки може да се сключи в инициативата, като остави свои четива. Всеки от тук нататък вече може да слага негови, които вече не използва, не чете", каза участничка в нея.

"Апелирам към своите съученици да се включат в инициативата и да съберем повече средства", призова Владислав Ангелов, доброволец от Видинската природо-математическа гимназия.

Част от празничната инициатива беше и боядисването на великденски яйца, като в заниманието се сключиха малки и големи жители на крайдунавския град.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна