Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал отупа Зверев за Купа "Дейвис"

Снимка: Davis Cup

Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал победи с 6:1, 6:4, 6:4 Александър Зверев и запази шансовете на Испания за класиране на полуфиналите за Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис при мъжете.

Надал доминираше още от самото начало в двубоя срещу 20-годишния представител на Германия, а резултатът в сблъсъка на между Испания и германския отбор вече е 2:2 успеха. По-късно в неделя е решителният мач между Давид Ферер, който заема 33-то място в световната ранглиста, и 34-тия в класацията на АТП Филип Колшрайбер.

Рафаел Надал постигна 24-ата поредна победа в турнира след 2005 година. Това е най-дългата серия от последователни успехи за Купа "Дейвис" на сингъл и на двойки. Испания се опитва да подобри постижението си от поредни победи в надпреварата пред собствена публика на 27. Рекордът (29 последователни домакински успеха) от 1949-1964 година е притежание на Италия. За последно Испания загуби среща у дома от Бразилия през 1999 година.

В друг четвъртфинален двубой от Купа "Дейвис" защитаващият титлата си от миналата година Франция си осигури класиране за полуфиналите. Люка Пуй надигра с 2:6, 6:1, 7:6 (3), 6:3 Фабио Фонини за крайния успех за "петлите" с 3:1 успеха.

Френският тим достигна до предпоследната фаза на турнира за трети пореден сезон. Съперник на десеткратния шампион Франция на полуфиналите за Купа "Дейвис" ще бъде Германия или Испания.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна