Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рублата загуби над 3% от стойността си

| обновено на 10.04.18 в 01:09
Снимка: БГНЕС

Рублата загуби повече от 3 процента от стойността си в първия работен ден след поредните финансови санкции, наложени на Русия от Съединените щати. В късния следобед щатският долар се разменяше за 60 рубли - най-високата му стойност от ноември миналата година.

Водещите руски компании също бяха засегнати от наказателните мерки на Вашингтон. Индексът на Московската борса се свлече с повече от 9 процента, а калкулираният в долари РТС - с 11 на сто. Най-много пострада компанията за производство на алуминий „Русал“, притежавана от Олег Дерипаска. Нейните акции загубиха днес над половината от стойността си.

Повече от 12 милиарда долара са загубили руските милиардери в понеделник от срива на акциите на компаниите им заради новите американски акции. Това показват изчисленията на сп. "Форбс", цитирани от ТАСС. Най-много е загубил шефът на алуминиевия гигант "Русал" Олег Дерипаска - 1 милиард и 300 милиона долара. Следват го Владимир Потанин и Виктор Векселберг - с по около 1 милиард долара загуби.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна