Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва създаването на интерактивна карта на бизнес средата у нас

Снимка: Архив

Интерактивна карта на бизнес средата в България посредством най-модерните технологии за създаване на триизмерна реалност започва екипът на Национална асоциация "Сподели България". 

"Интерактивната карта ще допринесе за популяризирането на нашите фирми", посочи председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. 

Проучване на палатата показва, че 60 на сто от бизнеса е готов да отдели средства за реклама, а дигитализацията и социалните мрежи са основен способ за това. Повече от половината от фирмите искат бизнесът им да бъде достъпен в Гугъл, 46 на сто желаят партньорите им да са добре запознати с възможностите на предприятието, а 31% биха искали клиентите им да имат предварителна информация за компанията. Фирмите най-често са готови да отделят до 500 лева за триизмерно заснемане.

 Ние сме заложили един набор от информация, която да присъства в интерактивната карта и да я има и на английски език, така че когато човек влезе, да получи една сравнително обективна представа за конкретния бизнес и да може да осъществи контакт със съответния бизнес, казва Георги Палпурин от асоциация "Сподели България".

Да могат да видят не само данните на фирмата, да видят как изглеждат офисите им, как изглеждат производствените им помещения, допълва  Цветан Симеонов Българската търговско-промишлена палата..


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна