Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жана Бергендорф и Борислав Миланов за "Bones", песента за "Евровизия 2018"

СнимкаНа 26-и април с клубен концерт в София вокалната формация  "Equinox" ще представи пред публика "Bones" - българската песен за "Евробовизия 2018". Преди да отпътува за репетиции в Лисабон, в подготовка за големия ден - 8-и май, петимата изпълнители от формацията ще изпеят и свои самостоятелни песни по време на концерта - изпращане.

Дни преди вълнуващото събитие в предаването "Евробокс" гостуваха Жана Бергендорф и авторът на песента Борислав Миланов от проект "Симфоникс". Ето и предисторията за включването на Жана Бергендорф в групата "Equinox":

"Бях приятно изненадана, че Боби Миланов ми се обади и ме покани да пробва моя глас, да запиша песента, още по-изненадана приятно бях, когато ми казаха, че ще съм петият елемент в групата. А и е много хубаво да бъда в компанията на останалите от състава, защото всички се грижат за мен. Не ни беше трудно да се сработим, защото всички сме певци, живеем с душите си. Когато си в група, се съобразяваш с останалите, няма его, всички сме равни. Много добре се разбираме, ние сме като едно голямо семейство".

Борислав Миланов допълва Жана:

"Всеки от изпълнителите има своя част в песента, а когато Жана влезе в края, се получава събирането на петте елемента. Преди това са сами, но когато се обединяват със свързващия пети елемент - Жана, тогава идва светлината. Това е своеобразна метафора за живота, когато сме сами, често сме в мрак. Когато се обединим с други хора, които мислят и усещат като нас и има любов по между ни, тогава светлината влиза в сърцата ни. Това е посланието на песента и сценичното представяне е изградено върху тази концепция. И мога да издам една новина, в момента съм в преговори с една от най-големите издателски компании в света да стане копродуцент за един мини албум на групата "Equinox". Ще запишем поне още две песни. Едновременно с това идеята е всеки един от певците самостоятелно да се развие".

Борислав Миланов продължава с разказа за името на формацията "Equinox", в превод "равноденствие":

"Дълго време търсихме името. Първоначално концепцията на петте елемента, вдъхновена донякъде от филма "Петият елемент", мислехме така да наречем групата или "Елементите", но коментарите не бяха позитивни. И всичко навлезе в едно друго измерение - с планетите. Четох за 13-ата скрита планета Небиру, която ще дойде да пречисти Земята на съзнателно ниво на равноденствие, на еquinox. В този ден има баланс между деня и нощта, между светлината и мрака, после денят става по- дълъг, което се счита за победа на светлината над мрака".

Жана Бергендорф много се вълнува от предстоящата си изява на "Евровизия 2018":

"Това ще бъде най-голямата сцена, на която съм излизала, още повече мисията, която имаме, е да представим страната си, да представим България. Въпреки че няма да съм сама на сцената, винаги го има това усещане, притеснение, но това се случва веднъж в живота и не трябва да пропускаш. Обичам песента "Bones", влюбена съм в нея и всички българи в Европа, преди да гласуват за песента, искам да ги помоля да чуят "Bones". Това, което искаме да изразим чрез нея, е да се замислят над текста. Оттам нататък, ако наистина им харесва песента и вярват в нас, ще съм повече от щастлива, както и цялата група. Ние сме българи, България е нашата родина и трябва да покажем и да докажем на целия свят, че ние сме личности и хора, които заслужават да бъдат на "Евровизия".

Цялото интервю можете да чуете от прикачения файл.



Горещи теми

Войната в Украйна