Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорската опера представя "Мадам Бътерфлай" в Одрин

За реализирането на предстоящото турне изключително съдействие е оказано и от страна на генералния консул на Република България в Одрин Васил Вълчев и неговия екип

| обновено на 25.04.18 в 06:12

На 25 април Държавна опера – Стара Загора ще представи спектакъла на операта „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини в голямата зала на Тракийския университет в гр. Одрин, Турция. Спектакъла ще дирижира Ивайло Кринчев – главен диригент на Старозагорската опера, сценичната адаптация е на режисьора Славчо Николов. 

В ролята на Чо-Чо Сан гостува японското сопрано Шоко Фукуда, в ролята на Пинкертон ще се представи Ивайло Михайлов, Шарплес е Александър Крунев, Сузуки – Петя Петрова, Горо – Ивайло Йовчев. Участват още солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера-Стара Загора. Диригент на хора – Младен Станев.

Интересът към този спектакъл е голям, билетите са изкупени за 2 дни, а залата е с почти 800 места. Очаква се на представлението да присъстват редица гости от България и Турция – на правителствено ниво, областните управители на Пловдив, Разград, Кърджали, Хасково, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, заместник-кметът по хуманитарните дейности Иванка Сотирова и др. След представлението домакините са организирали прием за артистите и официалните гости.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна