Бащата на удареното от волтова дъга момче с призив за кръводаряване

Николай Тодоров, бащата на 14-годишния Божидар Тодоров, който пострада от волтова дъга преди 3 дни призова всеки, който иска да дари кръв за момчето, да се свърже с него на мобилния му телефон 0897 68 10 98.   Бащата организира даряването на кръв,..

публикувано на 15.01.19 в 13:47
Росица Копривчина

В Стара Загора няма пострадали хора от силния вятър

Няма пострадали хора в резултат на силния вятър в Стара Загора днес. Поривите със скорост 20-24 метра в секунда са повредили рекламни конструкции, светофарни уредби, има паднали стъкла на автобусна спирка, която вече е обезопасена, съобщи за РСЗ Росица..

публикувано на 15.01.19 в 13:45

Децата на Ямбол отново ще рисуват за конкурса "Моята Кукерландия"

                        Децата от общините Ямбол и Тунджа за поредна година ще се включат в конкурс за рисунка под мотото "Моята Кукерландия". Събитието е част от Международния маскараден фестивал "Кукерландия" в Ямбол, който тази година ще проведе своето..

публикувано на 15.01.19 в 13:24

Близо 34 млн. лв. е бюджетът на Нова Загора за 2019 година

Проектобюджетът на Нова Загора има за цел да създаде възможности за балансирано развитие на общината и предоставяне на по-ефективни и качествени услуги на населението. Приоритет са сферите на образование, здравеопазване, социални дейности,..

публикувано на 15.01.19 в 12:39

В област Хасково се реализират най-много проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция

             Над 15 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитието на туризма и опазването на околната среда в пограничния регион, в който влиза и  област Хасково. Средствата са от П рограмата за развитие на трансграничното сътрудничество България –..

публикувано на 15.01.19 в 11:31

Скоростта на вятъра в Сливен достига 12 м/сек

Скоростта на вятъра в Сливен достига 12 м/сек или около 40 км/ч, съобщи началникът на общинския отдел "Сигурност и управление при кризи" инж. Снежана Кънева. Вятърът е пулсиращ и създава усещане за по-студено време, въпреки, че температурите са от -3 до..

публикувано на 15.01.19 в 11:06
Добри Беливанов

Кметът на Хасково Добри Беливанов: бюджетът на общината за 2019 година гарантира финансова стабилност

Община Хасково е финансово стабилна и не се налага увеличаване на местните данъци и такси, това потвърди за Радио Стара Загора кметът Добри Беливанов след общественото обсъждане на основната финансова рамка на общината. Бюджетът  за 2019 година той..

публикувано на 15.01.19 в 10:46

Колективна жалба срещу вицепремиера Красимир Каракачанов внася ромската общност в Стара Загора

Колективна жалба срещу вицепремиера Красимир Каракачанов от името на ромската общност в Стара Загора ще внесе в прокуратурата до седмица Божана Иванова. В свое обръщение, разпространено в социалната мрежа Фейсбук, тя изрази възмущението си..

публикувано на 15.01.19 в 10:38
Стара Загора герб

Организират конкурс за девиз на Стара Загора

Община ще организира конкурс за избор на девиз на Стара Загора, заяви пред Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров. Той увери, че още тази седмица ще възложи на заместника си Иванка Сотирова да състави комисия от изявени дейци на културата и..

публикувано на 15.01.19 в 08:20

Облачно време на проходите и в областта

Облачно е времето на проходите Република и Шипка, видимостта е добра и има слаб снеговалеж. Температурата тази сутрин на проходите е между -5 до -2 градуса. Участъците, които са заснежени или заледени, са обработени, информира Иван Иванов, дежурен..

публикувано на 15.01.19 в 07:12