Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Р. Петков: АБВ се готви усилено за очакваните предсрочни избори

Снимка: Радио Шумен

Партия АБВ се готви усилено за очакваните предсрочни избори. Това заяви в Шумен Румен Петков от Изпълнителното бюро на формацията. Към момента структурите в Шумен, Нови пазар, Велики Преслав, Каспичан и Смядово са избрали си делегати за участие в Третия конгрес на АБВ през май в София.

Организационното състояние на партия АБВ в област Шумен е стабилно, а партията е в добра кондиция, заяви Румен Петков, както и не скри, че партията не е постигнала все още желаното разширение, което остава задача за следващия мандат.

Според Петков индикациите от страна на управляващите са, че ГЕРБ се готвят за предсрочни избори: "Сблъсъкът на представители на парламентарното мнозинство с президентската институция за съжаление е еманацията на неспособността да се прави политика, отговорна пред обществото, а политика, която е насочена към предстоящи избори".

В Шумен Румен Петков отправи критики и към опозицията в лицето на БСП:

"Не разбирам опозицията в парламента. Това означава, че БСП и там още някой, който се прави на опозиция в парламента, са смачкани от страх. В това си състояние БСП не може да бъде парламентарна алтернатива".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна