Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диего Коста възстановен за мача с "Арсенал"

Диего Коста
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят Диего Коста ще бъде на разположение на "Атлетико" (Мадрид) за днешния първи полуфинал във футболния трнир "Лига Европа" срещу "Арсенал" на "Емиратс".

Коста получи мускулно разтежение на бедрото в реванша от четвъртфиналите на надпреварата срещу "Спортинг" (Лисабон) на 12 април и оттогава не е играл. Бившият таран на "Челси" поднови тренировки през тази седмица и пътува с мадридчани за Лондон.

"Коста е карал много отбори да страдат и в Англия, и в Испания. Вчера той тренира здраво с отбора. Днес също ще го направи. Със сигурност ще бъде в групата, може и да започне като титуляр. Ще преценим всички фактори. Ще обсъдим нещата с него и с лекарския щаб. Той иска да помогне на отбора по възможно най-добрия начин", коментира старши треньорът Диего Симеоне.

Той  очаква да труден мач в четвъртък. "Наясно сме какво да очакваме утре. Ще се изправим срещу сериозен съперник, който може да ни създаде проблеми. Убеден съм, че "Арсенал" ще ни принуди да играем на върха на възможностите си. Ако не го направим, ще бъде много тежко", каза Симеоне.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна