Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е в Топ 5 сред фаворитите за победител на "Евровизия"

БНР Новини
Кадър от изпълнението на българската група Equinox на първата репетиция за първия полуфинал на „Евровизия“ 2018 в Лисабон на 30 април вечерта.
Снимка: Фейсбук страница BNT Eurovision Bulgaria.

Букмейкъри поставиха българската група Equinox сред първите 5 фаворити за победител на „Евровизия“ след първата репетиция на участниците в първия полуфинал на певческия конкурс в Лисабон снощи, предаде БТА.

Техните прогнози сочат, че за финала от тази група ще се класират Израел, Чехия, Кипър, Естония, България, Гърция, Австрия, Армения, Белгия и Азербайджан, съобщава електронното издание esctoday.com, специализирано във всекидневни новини за „Евровизия“.

Засега според прогнозите фаворити за спечелване на тазгодишното издание на „Евровизия“ са Израел, Франция, Австралия, Норвегия, България, Естония, Чехия, Швеция, Испания и Италия.

Българското изпълнение бе едно от най-очакваните от медиите в международния пресцентър в Altice Arena, а сценичното представяне на песента Bones бе прието изключително добре от всички, които наблюдаваха репетицията, посочва БТА.

Цветовете, използвани по време на изпълнението на Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл, бяха черно и тъмнозелено, а те бяха разположени върху три платформи.

Честата смяна на телевизионните планове и допълнителните сценични ефекти зрителите на БНТ1 и БНТ Свят ще могат да видят на 8 май от 22:00 часа, когато е първият полуфинал на конкурса.

Освен с визуалните ефекти, група Equinox впечатли и с прецизно вокално изпълнение вчера

Веднага след репетицията, българската делегация даде пресконференция за чуждестранните медии. Жана, Владимир, Георги, Джони и Трей споделиха впечатления от сцената и разказаха за сценичното си представяне и посланието на песента.

„Доволни сме от първата репетиция - беше спокойна, ползотворна и много приятна. Благодарение на предварителната ни подготовка, имахме възможност да излезем на тази прекрасна сцена уверени и свободни, както в пеенето, така и в хореографията. Имахме възможност да работим с изключително професионалисти“ - каза Владимир Михайлов от името на групата.

На 6 май предстои церемонията по откриване на 63-ото издание на международния конкурс „Евровизия“. Тогава българските представители ще преминат по червения килим в Лисабон, заедно с конкурентите си от останалите 42 държави, които тази година ще се включат в най-престижното музикално състезание на Европа.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна