Eмисия новини
от часа

Продадоха послание от Джак Изкормвача

Челната страна на продадената пощенска картичка
Снимка: Аукционна къща „Гранд окшънс“

Пощенска картичка, за която се смята, че е изпратена от прочутия сериен убиец Джак Изкормвача с предупреждение за две убийства бе продадена на търг във Великобритания, съобщи Би Би Си.

Британски колекционер спечели наддаването с американци, като предложи 22 000 лири (25 000 евро), като с комисионната сумата набъбва до 30 000 лири (34 000 евро), съобщиха организаторите на търга от „Гранд окшънс“, Кент.

В посланието до полицейския участък в лондонския район Илинг с черно мастило, се посочва, че ножът на серийния убиец все още е „в добро състояние“.

Пощенското клеймо е от 29 октомври 1888 г. - 11 дни преди на 9 ноември да бъде убита 25-годишната ирландка Мери Кели, смятана за последната 5-а жертва на Джак Изкормвача.

Първоначалната оценка на пощенската картичка с размери 7 на 12 сантиметра беше между 600 и 900 лири.

Картичката с предупредително послание е била собственост на полицай от Скотланд ярд, който я получава за спомен при пенсионирането си през 1966 г. Десетилетия наред семейство му пази зловещия сувенир, като в крайна сметка решава да го предложи за продан.
Още от
В „банката“ в Белград любители на ракията могат да изберат ракия, да я сложат в бъчва, да я запечатат и тя да отлежи до 36 месеца, което може да увеличи стойността ѝ до 60%.

Сърбия отвори „банка“ за ракия

публикувано на 18.10.19 в 20:36