Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 30 души са пострадали при взрив по време на празник в Северен Лондон

| обновено на 03.05.18 в 09:09
Десетки пострадаха при експлозия в Северен Лондон по време на честванията на еврейския празник Лаг ба Омер.
Снимка: Доброволческа медицинска служба „Хацола“, Туитър

Около 30 души са пострадали при експлозия по време на огън по случай еврейския празник Лаг ба Омер в Лондон. Това съобщава британският вестник "Дейли експрес", като уточнява, че 10 от ранените са били откарани в болница от местна доброволческа медицинска служба за бърза помощ.

Ранените са предимно с изгаряния по лицата. Доста са противоречиви информациите за броя на пострадалите, като според Би Би Си има само 10 и то леко ранени граждани.

Експлозията е избухнала при запалването на традиционен голям огън на открито в рамките на еврейския празник Лаг ба Омер в квартала Стамфорд Хил в Северен Лондон.

Причината за експлозията още се изяснява, но има съобщения, че в огъня е било налято гориво. Според други сведения – на еврейския сайт за новини "Йешива", цитиран от вестника, в пепелта от огъня са намерени мобилни телефони, което също може да е причина за експлозията.

От лондонската пожарна служба съобщиха, че са били повикани на още няколко места при инциденти с огньове на открито на еврейския празник.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна