Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради занемарената инфраструктура може да откажем кръга от световния шампионат по мотокрос

Снимка: Пламен Кодров, LAP.bg

Заради неподдържания и занемарен мотополигон „Горна Росица“ и липсата на средства за неговото възстановяване ръководството на Българската федерация по мотоциклетизъм може да откаже провеждането на кръга от световния шампионат по мотокрос на който ще сме домакини на 26 август, съобщи президентът на централата Богдан Николов.

„След четири годишно прекъсване, тази база не е поддържана на нужното ниво. Нещата са зле по отношение на сграден фонд, на паркинги и т.н. У нас ще пристигнат над 220 пилоти, което значи, че парка трябва да бъде разширен, нови мивки трябва да се направят, трябва да се ремонтират санитарните възли, по трасето. Община Севлиево от месец изготвя списък какво трябва да се ремонтира. Пуснаха писмо до отговорните институции за финансова помощ, но отговор няма. В договорът има графа глоби – ако го откажем в момента глобата е 400 000 лева, ако се забавим с две седмици става 1 000 000. За тази ситуация сме предупредили писмено всички инстанции, че ще се наложи да го откажем по-рано за да не плащаме по големи глоби“, уточни Николов.

В края на седмицата мотополигон „Горна Росица“ ще посрещне кръга от европейския шампионат по мотокрос. В надпреварата ще участват  110 пилота от 12 нации, като за първи път на старт у нас ще застанат и състезатели от Израел.

„Доста силни заявки. 12 нации, включително и от Израел за първи път. Очертава се доста сериозно състезание, добро за публиката.“, допълни Николов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна