Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен се проведе 17-и протест в защита на Пирин

Снимка: община Сливен

Седемнадесети пореден протест в защита на Пирин се проведе в Сливен. Едновременно с протеста беше организирана и подписка, която е част от националната инициатива за опазване на планината от застрояване. Тя ще бъде внесена в Министерския съвет и Министерството на екологията, каза организаторът на протеста Мария Диловска.

"Въпреки решението на съда за Пирин и исканата екологична оценка за изменението на плана на управление, ние няма да престанем протестираме", заяви екоактивистът Мария Диловска. Според нея все повече се задълбочават еко проблемите в страната:

"Ние продължаваме, тъй като стават все повече нещата. Засегнахме и морето, отново, за пореден път - инвестиционни намерения, които не са за местен интерес, а за друг. Така че проблемите стават все повече и повече и няма да спрем засега."

Диловска коментира още, че еколозите ще продължават настояват и за частична или пълна забрана за износ на дървесина от България и допълни, че има опасност страната да остане без възможности за дърводобив.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна