Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Над хиляда високообразовни имигранти във Великобритания за заплашени от депортация заради обикновени данъчни грешки или несъответствия в декларираните доходи, съобщава вестник „Гардиън“. Изданието обяснява, че депутати и експерти обвиняват вътрешното министерство, че злоупотреба с текст от Имиграционния закон, който е насочен срещу терористи или лица, представляващи проблем за националната сигурност. Сред застрашените от депортация има много учители, лекари, адвокати, инженери и компютърни специалисти, които са направили законни поправки в данъчните си декларации, допълва „Гардиън“.

Обвиняват британския премиер Тереза Мей, че заглушава евроскептиците в правителството, пише в. „Телеграф“. Изданието отбелязва, че се дава дума на проевропейски ориентираните министри, които настояват Великобритания да остане в митническия съюз на Европейския съюз след Брекзит.

„Русия е на прага на финансова криза“, пише в. „Независимая газета“. Според бившия заместник-министър на икономическото развитие Александър Ведев в близките година и половина-две се очаква криза с „лошите дългове“. Експертът твърди, че „ситуацията е катастрофална“, защото „основният обем на задълженията се пада на нискодоходните слоеве от населението“.

На противоположното мнение е заместник-директорът на „Локо-банк“ Андрей Люшин. Според него „едва ли в близките няколко години ще има криза на „лошите дългове“, защото за държавата е неизгодно подобно развитие и тя ще направи всички възможни усилия тази криза да не се случи“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна