Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Вучич е потвърдил пред Бойко Борисов, че ще участва в срещата на върха на ЕС и Западните Балкани

Макрон също ще посети България в рамките на срещата

| обновено на 12.05.18 в 01:04
Александър Вучич
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Сърбия Александър Вучич е потвърдил пред премиера Бойко Борисов, че ще участва в срещата на върха на Европейския съюз и Западните Балкани, която ще се състои в София на 17 май, съобщи агенция ТАНЮГ.

В телефонен разговор с Борисов Вучич е уверил, че ще даде своя принос за намаляване на напрежението между Сърбия и Косово и за стабилизирането и интеграцията на страните от региона в Европейския съюз.

Сръбските медии подчертават приятелския характер на разговора между сръбския президент и българския премиер. За "приятелски“ телефонен разговор с Борисов съобщи и косовският президент Хашим Тачи:

"Уверих моя приятел Бойко, че Косово е готово да затвори главата за конфликта и да отвори главата за мира със Сърбия. Ще предам този дух на мир и сътрудничество от името на косовските граждани на срещата в София“, написа Тачи в профила си във Фейсбук.

Междувременно от френското посолство в София потвърдиха, че президентът Еманюел Макрон ще посети България в рамките на срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани и ще вземе участие в разговорите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна