Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ах, морето!

БНР Новини
И това лято най-проблемни за крайбрежието щели да останат къмпингуващите
Снимка: БГНЕС

И това лято за крайбрежието щели да останат най-проблемни къмпингуващите. Този извод са направили на срещата си министрите на туризма Николина Ангелкова, на екологията- Нено Димов, вицепремиерът Валери Симеонов и представители на туристическия бизнес, кметове и концесионери на плажове във Варна . Г-жа Ангелкова е уточнила , че в законодателството има пропуски и не са предвидени санкции за тези, които замърсяват или рушат дюни. Също така щели да бъдат въведени санкции за всички, които опъват палатки на нерегламентирани за това места, защото законът ясно изброява кои дейности са позволени да се извършват на територията на морския плаж и кои – не. Това, което липсвало в закона, било изрична административно-наказателна санкция за свободно къмпингуващите и това щяло да се промени.
Също така трябвало изграждането на къмпинги да става по облекчен ред и той (къмпингът) трябвало към днешна дата да има „условията на хотелски комплекс“.
Оказва се, че работна група, състояща се от представители на общините, неправителствени организации, на зелените, на туристическия бранш и на отделни държавни институции, не са постигнали консенсус по темата. Какво още щяло да се направи?



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна